Smažená omeleta z instantních nudlí a sýrem - postup přípravy
Instantní nudle, u nás známé spíše jako „čínská polévka“ jsou proslulým rychlým a nejlevnějším řešením, když dostanete hlad, ale nemáte čas nebo náladu na žádné dlouhé a složité přípravy jídla. Už vás ale napadlo udělat s nudlemi i něco jiného, než je prostě jenom zalít vodou? I když tím to vždy začíná, nemusí to u toho i končit. Představíme vám neobvyklou, zato však až překvapivě chutnou omeletu z instantních nudlí, kterou zkrátka musíte vyzkoušet.
Ingredience
Na kamnech v kastrůlku přiveďte k varu vodu. Když začne bublat, vhoďte do vody trochu soli a pak přihoďte instantní nudle. Přidejte k nim také kořenící prášek, který byl s nudlemi dodán v jednom balení. Vařte těstoviny tak dlouho, dokud nezměknou a nezvláční. Pak je slijte přes cedník a nechte je dostatečně okapat od přebytečné vody.
Rozkrájejte sýr na menší čtverečky, přidejte je do kastrůlku k okapaným těstovinám a dobře je promíchejte. Vyklepněte do jiné misky dvě vajíčka, rozšlehejte je vidličkou do napěněné světle žluté hmoty, přidejte podle chuti sůl, oregano a podle chuti další koření, jako třeba mletý černý pepř, kurkumu či jiné sušené bylinky.
Připravte si menší pánev, kápněte do ní trochu olivového oleje a rozetřete ho po celé ploše silikonovým štětcem. Nalijte na dno pánve asi polovinu rozšlehaných kořeněných vajíček, rozprostřete je po dně a navršte na ně uvařené nudle se sýrem. Navrch nalijte zbytek vajíček, přiklopte pokličkou a postavte na kamna.
Na středním plameni opékejte omeletu tak dlouho, dokud neztuhne a sama se neoddělí ode dna pánve. Když je spodní strana opečená dozlatova, přiklopte pánev talířem a otočte na něj zpola osmaženou omeletu. S pomocí talíře ji pak vraťte syrovou stranou dolů zpátky na pánev a pokračujte v opékání, dokud není hotová. Pak už jen ještě začerstva servírujte spolu s čerstvou zeleninou.