Smažené cuketové plátky v těstíčku - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jakou chuťovku připravíte na společenské setkání s přáteli? Pak vsaďte na jednoduché a chutné cuketové plátky, které jsou obalované v těstíčku z kefíru. Potěšit se jimi můžete ostatně kdykoliv během všedního dne, kdy vás bude honit mlsná.
Ingredience
Nejprve si řádně omyjte cukety a odkrojte jejich konce. Následně zeleninu překrojte v polovině a naplátkujte. Můžete použít nůž anebo třeba speciální struhadlo.
Jednotlivé plátky pak vyskládejte na talíř a mírně posolte. Mezitím si připravte těstíčko na obalování. V míse vyšlehejte vejce spolu s troškou soli, s kefírem a hladkou moukou.
Obalování cuketových plátků a jejich smažení
V hotovém těstíčku následně obalujte cuketové plátky a smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte pokrm na papírových utěrkách, aby okapal přebytečný tuk.
Servírování smažených cuketových plátků
Usmažené cuketové plátky podávejte například s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se však budou i jiné oblíbené dipy a studené omáčky. Obalované cukety je možné využít i jako přílohu k masovým plátkům. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na závěr
Pokud zrovna nejste velkým příznivcem čerstvé cukety, můžete obalit v těstíčku i plátky celeru, sladké i pálivé papriky, mrkve, petržele, lilku a podobně. Fantazii a chutím se ostatně meze nekladou. Těstíčko lze kromě jiného doplnit o jemně nasekané čerstvé bylinky, jako například petrželku, kopr, koriandr a podobně. Skvěle vynikne ve směsi na obalování zeleniny i česnek sušený anebo lisovaný.