Smažené cuketové řízečky - postup přípravy
Pokud máte doma přebytek cuket a chcete se jich nějak rozumně zbavit, rozhodně vsaďte na tento oběd v podobě cuketových řízečků. Nejen, že na něm ušetříte, ale zároveň je skutečně vydatný a chutný.
Cukety
Na obalení
Na smažení
Vezměte si vidličku a udělejte do obou cuket ze všech stran rýhy po celé jejich délce. Následně je obě otřete a odkrojte z nich oba konce. Poté cukety nakrájejte na dlouhé a tenké plátky. Dejte je do větší mísy a dochuťte je solí a mletým černým pepřem. Po promíchání je nechejte odležet alespoň na patnáct až dvacet minut.
Nyní připravte sýrové těstíčko. Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a dejte ho do hlubšího talíře. Přidejte k němu sušenou petrželku, mletou sladkou papriku a rozklepněte k němu vejce. Vše důkladně promíchejte vidličkou. V jiném talíři smíchejte strouhanku s hladkou moukou. Na pánvi si rozehřejte dostatečné množství rostlinného oleje.
Cuketové plátky obalte vždy nejprve ve hladké mouce se strouhankou a poté v sýrovém těstíčku. Smažte je z jedné strany čtyři až pět minut pod pokličkou na slabém plameni. Poté je otočte a smažte je z druhé strany dalších pět minut. Následně máte hotovo a můžete je podávat, dobrou chuť!