Smažené trojhránky plněné Nutellou - postup přípravy
Smažené trojhránky plněné Nutellou jsou ideální pochoutka, která vám náramně zlepší den. Pokud máte rádi koblížky z pekárny, tak máte nyní šanci si je udělat levněji (a lahodněji) doma.
Těsto
Náplň
Do větší mísy nalijte teplé mléko, přidejte k němu cukr, sušené droždí a důkladně promíchejte metličkou. Rozklepněte do ní vejce, přidejte olej a znovu promíchejte. Nyní do směsi přimíchejte část mouky, sůl a prášek do pečiva. Poté mouku přimíchávejte po částech a hněťte ručně těsto. V polovině hnětení přidejte máslo a zapracujte jej pořádně do těsta. Nakonec uhněťte hladké těsto a nechte ho v míse. Přikryjte ji utěrkou a vyčkejte 45 minut, než nakyne.
Poté ho prohněťte a rozdělte na dvě části. Každou část vyválejte do kruhu a rozkrojte jej na osm částí, vzniknou vám trojhránky. Ty vyskládejte na plech, zakryjte je utěrkou a vyčkejte dalších 40 minut, než nakynou. V hluboké pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a trojhránky v něm smažte dozlatova.
Jakmile budou hotové, nechte je vychladnout. Cukrářský sáček naplňte Nutellou nebo čímkoliv jiným, použít můžete i džem nebo pudink. Do každého trojhránku udělejte špejlí větší dírku tak, abyste měli dostatek prostoru na náplň. Poté trojhránek naplňte Nutellou a máte hotovo. Dobrou chuť!