Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené zelné placky s mrkví a česnekem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Smažené zelné placky s mrkví a česnekem - postup přípravy

Připravte si originální přílohu k masu nebo zdravou svačinku v podobě smažených zelných placek. Jsou šťavnaté, křehké a ocení je nejen milovníci vegetariánských jídel.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hlávkové zelí nakrouhejte a zalijte vroucí vodou, ve které ho nechte 30 minut namáčet. Mezitím na pánvi s rozpuštěným máslem v oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. 

2. KROK

Po 2–3 minutách k cibuli přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení další 1–2 minuty. Jakmile zelenina změkne, směs odstavte z tepla. 

Poznámka: Mrkev před strouháním oloupejte.

3. KROK

Bílé zelí slijte, vymačkejte z něj maximum šťávy a smíchejte ho se zeleninovou směsí. Do té přidejte mouku se solí, pepřem, provensálskými bylinkami a mletou sladkou paprikou. 

4. KROK

Po promíchání surovin do nich vmíchejte rozšlehaná vejce a začněte se smažením placek. Ze směsi odebírejte množství jedné větší lžíce, které vkládejte do pánve s rozpáleným olejem. 

5. KROK

Směs na pánvi mírně zploštěte jemným přitlačením a placky smažte 2–3 minuty z každé strany, dozlatova.

Tip: Smažené zelné placky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Pochoutku můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k masu. 

Tip: K plackám se skvěle hodí omáčka s koprem, jejíž přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů