Smetanová houbová omáčka s petrželkou - postup přípravy
Nejen na podzim si můžete vychutnat smetanovou houbovou omáčku. Připravte si jemný doplněk k masu podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Houby očistěte, nakrájejte je na plátky a odložte bokem. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpuštěném másle 2–3 minuty.
K cibuli přidejte bobkový list, nové koření, drcený kmín, pepř a houby. Směs osolte, důkladně ji promíchejte a smažte 2 minuty. Do hrnce přilijte vývar, přikryjte ho pokličkou a vařte, na mírném ohni, 10 minut.
V samostatné misce smíchejte smetanu s moukou a tekutinu vmíchejte k houbám. Pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Poté hrnec odstavte z tepla a do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.
Poznámka: Po přidání mouky je důležité pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.
Smetanovou houbovou omáčku servírujte posypanou trochou nasekané petrželky. Můžete ji podávat k nejrůznějším druhům masa v kombinaci s přílohami, jako jsou brambory, rýže nebo knedlík.
Tip: Chcete-li, můžete na závěr omáčku ještě přikyselit trochou octa.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty