Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová houbová omáčka s petrželkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smetanová houbová omáčka s petrželkou - postup přípravy

Nejen na podzim si můžete vychutnat smetanovou houbovou omáčku. Připravte si jemný doplněk k masu podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Houby očistěte, nakrájejte je na plátky a odložte bokem. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpuštěném másle 2–3 minuty. 

2. KROK

K cibuli přidejte bobkový list, nové koření, drcený kmín, pepř a houby. Směs osolte, důkladně ji promíchejte a smažte 2 minuty. Do hrnce přilijte vývar, přikryjte ho pokličkou a vařte, na mírném ohni, 10 minut.

3. KROK

V samostatné misce smíchejte smetanu s moukou a tekutinu vmíchejte k houbám. Pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Poté hrnec odstavte z tepla a do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.

Poznámka: Po přidání mouky je důležité pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.

4. KROK

Smetanovou houbovou omáčku servírujte posypanou trochou nasekané petrželky. Můžete ji podávat k nejrůznějším druhům masa v kombinaci s přílohami, jako jsou brambory, rýže nebo knedlík.

Tip: Chcete-li, můžete na závěr omáčku ještě přikyselit trochou octa.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů