Smetanová kuřecí polévka se zeleninou a bylinkami - postup přípravy
Smetanová kuřecí polévka vám přijde vhod, pokud hledáte recept, který by byl vhodný k podávání na oslavách. Dobře si na ní pochutnáte ale také ve všední den a přijde vám vhod i v případě nachlazení – postaví vás na nohy.
Základ do polévky
Jíška
Dochucení
Maso položte na dno hrnce, zalijte ho studenou vodou a přiveďte k varu. Mezitím oloupejte zeleninu, včetně brambor, a sesbírejte pěnu, která se vytvořila v hrnci. Následně k masu zeleninu, kromě hrášku, přidejte.
Tip: Kořenovou zeleninu rozkrojte na větší kousky – polévka díky tomu bude mít výraznější chuť.
Polévku vařte 1 hodinu. Poté z polévky vyjměte zeleninu a dejte ji bokem. Následně si připravte jíšku tak, že máslo rozpustíte ve větším hrnci a vsypete do něj lžičku mouky. Do jíšky přilijte trochu vývaru a přidejte také nakrájenou uvařenou zeleninu.
Nakonec do hrnce vlijte zbytek vývaru, přidejte do polévky hrášek a přisypte vegetu, s pepřem a bobkovým listem. Pomocí ponorného mixéru v míse smíchejte citronovou šťávu s vejcem a tuto směs přidejte do polévky. Polévku vařte dalších 15–20 minut a na závěr do ní vmíchejte omytou nakrájenou petrželku.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Serpica Recepti