Smetanová omáčka s kuřecím a těstovinami - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaký chutný oběd pro svou hladovou rodinu připravit? Zkuste vsadit na smetanovou omáčku s kuřecím masem, žampiony a petrželkou. Je sice jednoduchá, avšak velice lahodná. Skvěle díky ní ochutíte třeba vařené špagety.
Ingredience
Začněte tím, že si kuřecí prsa nakrájíte na menší kousky a v misce je ochutíte solí a mletým pepřem dle preferencí. Dále maso restujte dozlatova z obou stran na rozpáleném oleji a poté jej vyjměte.
Na stejné pánvi rozpusťte nyní máslo a na něm opékejte jemně pokrájenou cibuli a česnekové stroužky. Po chvíli přidejte i očištěné a na plátky nakrájené žampiony, nasekanou petržel a pokračujte v restování.
O několik minut později přelijte suroviny smetanou na vaření, přidejte do směsi kuřecí prsa a dobře promíchejte.
Vaření těstovin, kompletace pokrmu a jeho servírování
Než se omáčka dodělá, uvařte si v mírně solené vodě špagety či jiné těstoviny dle preferencí. Měly by být al dente. Posléze je sceďte a promíchejte spolu se smetanovou omáčkou. A váš pokrm je hotový! Podávejte teplé. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé variace smetanové omáčky
Smetanovou omáčku můžete kromě jiného připravit i s kvalitním taveným sýrem a sladkou mletou paprikou. Pouze vynecháte česnek a houby, jinak je receptura obdobná. Možné je do směsi také přidat chilli koření, což ocení hlavně milovníci pikantních jídel.