Zapečené zelí s mletým masem dvakrát jinak

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené zelí s mletým masem dvakrát jinak - postup přípravy

Sytá, chutná a zdravá večeře z hlávkového zelí a mletého masa obohatí váš jídelníček zdravou dobrotou, jejíž příprava není žádná výzva ani pro začátečníky. Zkuste dva báječné recepty na zapečené zelí s mletým masem.

Zelné steaky s mletým masem a jogurtovou omáčkou

Zelí očistěte od svrchních listů, umyjte ho a osušte papírovými utěrkami. Rozdělte hlávku ostrým nožem na kulaté plátky, které vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem.




Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Do hluboké misky vložte mleté maso spolu s krájenou cibulkou. Přidejte k němu sůl, papriku, mletý černý pepř, sušený česnek, oregano a muškátový oříšek a všechny ingredience společně důkladně promíchejte.

Masovou směs rozdělte na zelné pláty a rozprostřete je po celém jejich povrchu. Posypejte trochou soli a mletého černého pepře.

Do menší misky nalijte bílý jogurt, přidejte k němu nasekanou petrželovou nať a jarní cibulku, rajčatový protlak a promíchejte do homogenní směsi. Tou pak potřete povrch masové směsi na zelí.

Vložte plech do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte kolem 45 minut, aby se maso propeklo, jeho povrch zezlátl a zelí změklo.

Pokud chcete, můžete deset minut před dopečením zasypat povrch zelí strouhaným sýrem a nechat jej zapéct a zčervenat.

Zapečené karbanátky se zelím a sýrem

Do mísy vložte mleté maso, přidejte jedno vajíčko, mletý černý pepř a sůl a vše smíchejte do homogenní hmoty.

Půlku hlávkového zelí nakrouhejte ostrým nožem na tenké nudličky, které ještě překrájejte na menší kousky a přidejte je do mísy k masu spolu s najemno nasekanou cibulí. Rukou promíchejte a vytvarujte ze směsi karbanátky o velikosti dlaně.

Vložte je do zapékací misky. Tu zakryjte alobalem a vložte do trouby péct při 180 °C asi 25 minut.

Nastrouhejte sýr a po 25 minutách jím posypejte povrch zelných karbanátků v misce. Vraťte zpátky do trouby, tentokrát bez alobalu, a dopečte dalších 15 minut, aby se sýr roztekl a zezlátl na povrchu.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 239 hlasů
Nahlásit chybu
95 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt