Smetanový krém z mascarpone a šlehačky - postup přípravy
Krém z mascarpone můžete použít pro plnění nebo zdobení dortů, rolád, ale také vaflí, palačinek a nejrůznějších dalších dezertů. Můžete jej dokonce smíchat s ovocem, s kakaem nebo s jinými dobrotami, bude tak pokaždé jiný, ale vždycky skvělý.
Ingredience
Mascarpone vložte do misky, zalijte ho plnotučnou smetanou ke šlehání a vše nejprve promíchejte stěrkou, aby se smetana trochu propojila s mascarpone. Tím zajistíte, že při šlehání smetana nebude stříkat kolem.
Smetanu s mascarpone začněte šlehat nejprve na nízké otáčky a později intenzitu šlehání zvyšujte. Pokračujte v práci, dokud se obě ingredience zcela nepropojí do hustého a pevného krému. Pokud chcete, v této fázi přidejte moučkový cukr a případně ztužovač šlehačky a ještě chvilku pokračujte ve šlehání. Pokud použijete ztužovač šlehačky, krém bude tuhnout o něco déle, a proto máte více času na zdobení a různé aranžování dortů či jiných dezertů.
Pokud nechcete nebo nemůžete použít ztužovač šlehačky, můžete zajistit pevnost krému želatinou. S její přípravou začněte jako první a nechte ji podle návodu nabobtnat, rozpustit a zchladnout. Poté ji na nejnižší otáčky postupně zašlehejte do krému. Mějte na paměti, že želatina rychle tuhne, a proto je vhodné s takovým krémem pracovat co nejrychleji.
Hotový krém můžete smíchat s kousky ovoce, anebo ho nechat jen tak. Použijte ho k přípravě rolád, dortů nebo ke zdobení nejrůznějších dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.