Snadné a rychlé jogurtové muffiny plněné čokoládou - postup přípravy
Chcete upéct muffiny a bojíte se, že to bude příliš těžké? Ani jako začátečníci se nemusíte bát. Přinášíme vám recept, který je tak jednoduchý, že jej zvládne připravit i malé dítě. Stačit vám k tomu bude miska, elektrický šlehač a forma na muffiny. Jednodušší už to být ani nemůže. A lahodnější už vůbec ne!
Ingredience
Vyklepněte dvě vajíčka do hluboké misky. Přidejte k nim špetku soli, 150 gramů cukru a jeden balíček vanilkového cukru a elektrickým šlehačem šlehejte, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí a dokud vajíčka nezískají nadýchanou, bělavou, krémovitou konzistenci. Pokračujte ve šlehání a tenkým pramínkem přilijte 100 ml rostlinného oleje. Když olej úplně zapracujete do vaječné směsi, stejným způsobem zašlehejte také 150 ml mléka.
Ostrouhejte kůru z citrónu tak, abyste nezasáhli do bílé části slupky, která je hořká a zkazila by výslednou chuť muffinů. Jednu lžičku pak přidejte do našlehané vaječné směsi a metličkou dobře promíchejte. Přes jemné sítko pak do směsi prosejte hladkou mouku a po částech ji zamíchejte do směsi. Výsledkem by mělo být hladké a polotekuté těsto. Nakonec přidejte sušené droždí a jednu polévkovou lžíci octa a znovu zamíchejte.
Formu na muffiny vyložte papírovými nebo silikonovými košíčky a vlijte do nich těsto tak, aby dosahovalo asi do poloviny výšky košíčků. Nalámejte tmavou čokoládu na čtverečky a umístěte je na těsto doprostřed každého košíčku. Na čokoládu pak nalijte trochu těsta tak, aby celkově dosahovalo asi do tří čtvrtin výšky formy.
Rozehřejte troubu na 180 °C, zapněte žár jen zespodu a vložte do ní plech s košíčky. Pečte je asi 30 minut. Díky tomu by měl vrch košíčků zůstat krásně světlý a jemný. Nakonec naplňte zdobicí sáček čokoládovým jogurtem a vytvořte na povrchu košíčků efektní cákance. Čerstvé muffiny ihned podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.