Snadné pomerančové želé kostky - postup přípravy
Pokud máte rádi osvěžující tóny citrusů a exotickou chuť kokosu, vyzkoušejte tento recept na snadné pomerančové želé kostky. Tento dezert připravíte navíc během krátké chvilky.
Pomerančové želé kostky
Na ozdobu
Pomeranče omyjte pod tekoucí vodou a rozřízněte je napůl. Poté je odšťavněte ručním odšťavňovačem a vzniklou šťávu přelijte do hrnce přes jedné sítko.
Pomerančovou šťávu oslaďte medem podle kyselosti pomerančů a přisypte do ní kukuřičný škrob. Poté vše pečlivě promíchejte.
Směs vařte za stálého míchaní do zhoustnutí. Poté formu o velikosti 15×25 cm pečlivě vymažte olejem a vniklou hmotu do ní nalijte a rozetřete ji.
Pomerančovou hmotu nechte 10 minut vychladnout. Poté ji zabalte do potravinářské fólie a uložte ji do lednice po dobu 2–3 hodin.
Vychladlé pomerančové želé vyjmete z lednice a vyklopte ho z formy. Poté ho nakrájejte na 6 stejně velkých kostek a postupně je obalte ve strouhaném kokosu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné