Šneci s tvarohem a zakysanou smetanou - postup přípravy
Recept na klasické skořicové šneky je známý, ale co zkusit trošku něco jiného? S tvarohem a zakysanou smetanou se sladcí šneci budou vyjímat chutí, protože krém je krásně krémový a těsto nádherně nadýchané. Pro servírování návštěvě je tento dezert jako dělaný.
Na těsto:
Na náplň:
Na polití:
Nejprve si udělejte kvásek tak, že droždí rozpustíte v teplém mléce. Přidejte půlku lžičky cukru a 3 lžíce mouky. Míchejte, dokud nezískáte tekutou směs. Nechte odpočívat zhruba 40 minut.
Do misky si prosejte mouku, přidejte sůl, cukr, měkké máslo a smetanu. Promíchejte a nalijte připravený kvásek. Zpracujte si hladké těsto, které nechte odpočívat 15 minut pod potravinářskou fólií. Těsto musí hezky nakynout a zvětšit svůj objem.
Tvaroh si utřete s vejcem a cukrem, musí vzniknout hustá hmota. Pokud je tvaroh příliš řídký, přisypte trochu mouky.
Těsto si vyválejte na pracovní desce do obdélníkového tvaru. Na obdélníkové těsto naneste tvarohovou náplň a celé to stočte do rolády (ne příliš těsně).
Získanou rolku nakrájejte na plátky požadované tloušťky. Ty uspořádejte na plech vyložený pečícím papírem, dbejte na to, ať mají šneci mezi sebou odstup. Zakryjte plech ručníkem a nechte ještě 20 minut odpočívat.
Před pečením koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Předehřejte si troubu na 200 stupňů a šneky pečte do zlatova.
Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a jakmile vyjmete koláčky z trouby, namažte je připravenou polevou. Nechte vychladnout a pak servírujte po jednom.