Snídaňové tousty s vajíčky na dva způsoby - postup přípravy
Tradičních smažených vajíček nebo klasických toastů k snídani se lidé často přejí, proto by to chtělo parádní změnu, nebo dokonce jejich kombinaci, která snoubí chutě obou přísad. Tyto toasty s vajíčkem lze připravit během chvilky na dva způsoby, které si zamiluje úplně každý.
Ingredience
Snídaně je základ dne, vajíčka navíc obsahují prospěšné bílkoviny i antioxidanty. Příprava tohoto receptu je navíc nadmíru snadná. Takováto vajíčka nejenže dobře vypadají, ale také skvěle chutnají. Vezměte čtyři plátky toastového chleba, ze kterých nožem opatrně vyřízněte vnitřní světlou střídku do čtverce.
Nyní budete potřebovat párky. Vyberte si dle chuti nebo domácích zásob a nakrájejte je na kolečka na tloušťku toastového chleba. Pánev s nepřilnavým povrchem vymažte dostatečnou vrstvou másla a dejte smažit na mírný plamen. Do másla vložte vyříznuté rámečky z toastového chleba a opatrně je vyložte nakrájenými kolečky uzeniny. V misce rozšlehejte vejce, jemně je osolte a zalijte jimi rámečky s uzeninou. Přikryjte plátkem sýra a zatlačte střídou. Navrch položte plátek másla. Po upečení z jedné strany opatrně otočte a dopečte dozlatova i z druhé strany.
Nyní je na řadě druhá verze těchto toastů. V pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou uzeninu spolu s najemno nakrájenou jarní cibulkou, přidejte konzervovanou zeleninu a zlehka osmahněte. Poté přidejte rozšlehané vajíčko, které trošku osolte. Do máslem vymazané pánve dejte rámečky, pusťte na střední plamen a zalijte je vaječnou směsí. Opět přikryjte plátkem sýra a střídou, na kterou položte tenký plátek másla. Pečte z obou stran dozlatova.