Stačí dvě jablka a můžete získat úžasný dezert - postup přípravy
Podívejte se na recept na lahodný jablečný koláč z pouhých dvou jablek. Skvěle se hodí ke snídani nebo jako svačina k čaji nebo kávě. Potěšte chuťové pohárky svých blízkých a připravte jim lahodný koláč.
Ingredience
Krém
Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, vanilkový cukr a šlehejte mixérem, dokud nezískáte jemnou, hladkou a krémovou konzistenci. Poté přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva. Důkladně směs promíchejte, dokud opět nezískáte hladkou konzistenci. V tuto chvíli budete mít připravené těsto a můžete se vrhnout na přípravu jablek a krému.
Jablka nakrájejte na středně velké kousky a odstraňte z nich jádřince. Nakrájená jablka rozložte rovnoměrně do pánve. Směs těsta nalijte na jablka a rovnoměrně ji rozložte po celé pánvi. Zarovnejte ji stěrkou tak, aby jablka byla zcela zakrytá těstem. Pokud nemáte stěrku, můžete použít jednoduše polévkovou lžíci.
Nyní si připravte krém. Do pánve rozklepněte jedno vejce, přidejte cukr, kukuřičný škrob a promíchejte. Zapalte plamen po pánví či hrncem a průběžně míchejte, dokud krém nezačne houstnout. Vezměte skleničku a vložte do ní cukrářský sáček. Do takto připraveného sáčku nalijte vzniklý krém.
Krém naneste na těsto do tvaru spirály, čímž vytváříte hezký vzor. Takto připravený koláč můžete vložit do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte po dobu 30 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůra. Koláč vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Poté můžete posypat moučkovým cukrem, pokud máte rádi pocukrované dezerty. Koláč je neuvěřitelně jemný, nadýchaný a vynikající. Potěší malé i velké jedlíky a s klidným srdcem ho můžete nabídnout i návštěvě.