Šťavnaté kuřecí karbanátky do mrazáku - postup přípravy
Karbanátky se dají připravovat z kdejakých surovin. Chutné jsou tedy nejen ty masové, ale třeba i zeleninové. Nyní si však připravte podle skvělého receptu třeba ty šťavnaté kuřecí, které zmizí raz dva. Jsou velmi lahodné.
Ingredience
Nejprve si oloupejte cibuli a pokrájejte ji najemno. Následně ji orestujte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova a poté odstavte.
Dále si očištěné kuřecí maso pomelte pomocí mlýnku do velké mísy.
Zde jej ochuťte smaženou cibulkou, lisovaným česnekem, solí, mletým černým pepřem a nasekanými bylinkami dle výběru.
Také přidejte mléko, plnotučnou hořčici, vejce, prosátou hladkou mouku, trochu vody, nahrubo strouhaný tvrdý sýr a vypracujte homogenní těstíčko.
Nyní si k ruce vezměte pánev a rozpalte na ní menší množství slunečnicového oleje.
Na tuk pak pokládejte pomocí lžíce části těsta a karbanátky smažte dozlatova z obou stran (cca 1 až 2 minuty).
Jednotlivé porce nakonec vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte dopékat do trouby na cca 10 minut při teplotě 180 °C.
Upečené kuřecí karbanátky podávejte například s bramborou kaší anebo s oblíbeným čerstvým pečivem. Po zchladnutí je možné pokrm i zamrazit. Přejeme vám dobré chutnání.