Šťavnaté masové placky se sýrovou náplní - postup přípravy
Už vás nudí klasické karbanátky z mletého masa? Pak si připravte lahodné masové placky, které jsou plněné sýrovou směsí. Díky ní jsou také velice šťavnaté. Tento pokrm budete milovat nejen vy, ale i celá vaše rodina.
Ingredience
Nejprve si namočte toustový chléb do mléka. Poté si v míse smíchejte kuřecí a hovězí mleté maso a postupně přidávejte najemno nakrájenou cibuli a lisované stroužky česneku.
Nakonec vložte i rozmáčený chléb spolu se 150 mililitry mléka. Vše dle preferencí osolte a opepřete. Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní těsto.
Tvoření masových placek, příprava sýrové náplně a kompletace pokrmu
Nyní z masového těsta tvořte stejně velké placky, které vyskládejte na plech s pečícím papírem. Poté do každé porce udělejte mírný důlek a pusťte se do výroby sýrové náplně.
V misce si promíchejte zakysanou smetanu spolu s vejci a také jemně strouhaným tvrdým sýrem. Nakonec přisypte nasekaný čerstvý kopr a máte hotovo. Připravenou směsí plňte placky.
Pečení masových placek se sýrovou náplní a jejich servírování
Dále připravený pokrm dejte do trouby a pečte po dobu 40 minut při teplotě 200 °C. Až bude vše upečené, vyjměte masové placky z trouby a ihned podávejte například s vařenými bramborami anebo bramborovou kaší.
Hodit se ovšem bude i zeleninový salát, nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu a čerstvé pečivo typu bageta, rohlík, chléb a houska. Přejeme vám dobrou chuť.