Sterilovaná rajčata - postup přípravy
Jakmile si člověk pěstuje vlastní zeleninu, tak ví, že se s tou z obchodu rozhodně nedá srovnat. Tato sterilovaná rajčata vám vydrží až dva roky a s tím, jak dnes rostou ceny, se vám rozhodně vyplatí je takto skladovat a mít k nim přístup po celý rok.
Ingredience
Všechna rajčata důkladně omyjte pod studenou vodou a zbavte je stopek. Vyskládejte je na libovolný plech či do pečicí formy a vložte je péct do trouby předehřáté na 200 stupňů po dobu 20 minut. Poté je z plechu přemístěte rovnou do zavařovacích sklenic a uzavřete je.
Do hrnce nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky sklenice. Na jeho dno dejte utěrku, na ni položte zlehka uzavřené sklenice, a jakmile voda dosáhne bodu varu, sterilujte pod pokličkou cca 20 minut. Poté pevně uzavřete víčka, nechte vychladnout a můžete je uskladnit.