Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová roláda s pařížským krémem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Piškotová roláda s pařížským krémem - postup přípravy

Piškotová roláda naplněná pařížským krémem může být skvělým zákuskem ke kávě plným čokoládové chuti. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr a nastrouhejte kůru z pečlivě omyté limetky. Vyšlehejte do pěny. Potom přidejte hladkou mouku, olej a špetku soli. Vše znovu prošlehejte, aby bylo těsto co nejvíce nadýchané.

2. KROK

Vyložte pečicí plech přiměřené velikosti pečícím papírem. Těsto na něj nalijte a pravidelně rozprostřete. Troubu rozehřejte na 230 °C a pečte sedm minut. Po vyndání z trouby ještě horký piškot za pomoci pečicího papíru srolujte.

3. KROK

Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem, nalijte smetanu ke šlehání. Do ní nalámejte čokoládu na vaření a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Pozor, smetana se nesmí vařit, jen musí být teplá tak, aby se rozpustila čokoláda. Poté nechte směs vychladnout a nakonec z ní vyšlehejte krém.

4. KROK

Vychladlé těsto narovnejte, naneste na něj krém a opět srolujte. Roládu můžete nazdobit třeba pařížskou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami nebo něčím dle vaší fantazie. Dejte ji do lednice ztuhnout a pak servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů