Sulc z kuřecích žaludků - postup přípravy
Sulc z kuřecích žaludků je nejen velice chutný, ale také zdravý. Prospěšný bude zejména na klouby. Jeho příprava není jinak složitá. Ve výsledku se pokrm hodí jak na slavnostní tabuli, tak i k rychlé svačině, nebo večeři pro celou vaši rodinu. S chlebem bude kuřecí sulc naprosto dokonalý.
Ingredience
Nejprve si omyjte pod tekoucí vodou kuřecí žaludky, pak je dejte do mísy a nechte odmočit ve vodě s trochou octa přibližně hodinu. Po uplynutí doby žaludky dobře opláchněte. Dejte je do velkého hrnce, přidejte studenou vodu, bobkový list, kuličky pepře, mletý pepř, sůl a vařte do změknutí. Až bude maso měkké, vyjměte jej z vývaru, pokrájejte na menší kusy a dejte do mísy.
Zde je promíchejte se sušeným oreganem a mletou paprikou. K ruce si vezměte zapékací skleněnou misku a do ní rovnoměrně navrstvěte vařené a ochucené kuřecí žaludky. Posléze si odlijte asi hrnek vývaru a vmíchejte do něj želatinu. Roztokem přelijte maso, mísu přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice ztuhnout.
Správně ztuhlý sulc půjde skvěle vyklopit na tác. Poté jej pokrájejte na tenké plátky, nebo kostky a podávejte s oblíbeným pečivem, hořčicí, kyselými okurkami, nebo nakládanými cibulkami. V kombinaci s dvěma plátky chleba si můžete udělat i jakýsi sendvič. Pakliže máte rádi ostřejší pokrmy, je možné kromě papriky a oregana k vařeným žaludkům přidat i lisovaný stroužek česneku. Přejeme vám dobrou chuť!