Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šunkovo-sýrový věnec s rajčatovou salsou

3,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Šunkovo-sýrový věnec s rajčatovou salsou - postup přípravy

Z listového těsta můžete upéct originální slaný štrúdl, který má tvar nastříhaného věnce, díky čemuž je mnohem snazší ho rozdělit na porce. Po upečení je skvělý s domácí rajčatovou salsou.

Ingredience pro:
1 porce

Na věnec

Na salsu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozložte si rozválené listové těsto na pečicím papíře. Položte na něj plátky šunky, pak nasekanou jarní cibulku, nastrouhanou mozzarellu a parmazán. Nakonec vše osolte a opepřete, posypejte sladkou paprikou a zabalte jako štrúdl.

2. KROK

Nenaplněné konce těsta ořízněte a sviňte do věnce, aby se dotýkaly. Pak věnec nastříhejte na asi 1,5 centimetru silné porce zhruba do dvou třetin a nastříhané části mírně pootočte nahoru. Formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem, dejte věnec dovnitř a vršek těsta potřete vyšlehaným vejcem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte věnec 25 minut.

3. KROK

Během pečení si připravte salsu. Do mixéru rajčata nakrájená na kusy, nakrájenou cibuli, přidejte chilli papričku, česnek, osolte, opepřete, oslaďte, přidejte dle chuti bylinky, koriandr a trochu limetové šťávy. Všechny ingredience poté rozmixujte. Hotovou salsu pak podávejte k upečenému věnci.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů