Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušené višně jen ze 2 ingrediencí

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 1449 minut

Sušené višně jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Sušené višně jsou jednoduchou a zdravou pochoutkou, kterou můžete použít jako komponent do pohárů, dezertů a jiných jídel. Mají příjemně sladkokyselou chuť.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vypeckované višně smíchejte s cukrem a nechte je 2–3 hodiny odpočívat. Jakmile se cukr rozpustí a ovoce pustí šťávu, ovoce sceďte a šťávu přiveďte k varu. 

2. KROK

Horkou šťávu smíchejte s ovocem, směs nechte vychladnout a tento postup opakujte třikrát. 

Poznámka: Šťávu nevylévejte, můžete ji použít k přípravě alkoholických nebo nealkoholických nápojů.

3. KROK

Slité ovoce vyskládejte na silikonové podložky do sušičky tak, aby se jednotlivé bobule nepřekrývaly a sušte ho při teplotě 70 °C po dobu 24 hodin. 

Tip: Ovoce můžete sušit i na slunci. V takovém případě ho zakryjte plátýnkem.

4. KROK

Sušené višně skladujte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě. Můžete si užívat jejich chuť jen tak, nebo je zakomponovat do dezertů a jiných pokrmů.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů