Sušené višně jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Sušené višně jsou jednoduchou a zdravou pochoutkou, kterou můžete použít jako komponent do pohárů, dezertů a jiných jídel. Mají příjemně sladkokyselou chuť.
Ingredience
Vypeckované višně smíchejte s cukrem a nechte je 2–3 hodiny odpočívat. Jakmile se cukr rozpustí a ovoce pustí šťávu, ovoce sceďte a šťávu přiveďte k varu.
Horkou šťávu smíchejte s ovocem, směs nechte vychladnout a tento postup opakujte třikrát.
Poznámka: Šťávu nevylévejte, můžete ji použít k přípravě alkoholických nebo nealkoholických nápojů.
Slité ovoce vyskládejte na silikonové podložky do sušičky tak, aby se jednotlivé bobule nepřekrývaly a sušte ho při teplotě 70 °C po dobu 24 hodin.
Tip: Ovoce můžete sušit i na slunci. V takovém případě ho zakryjte plátýnkem.
Sušené višně skladujte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě. Můžete si užívat jejich chuť jen tak, nebo je zakomponovat do dezertů a jiných pokrmů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

