Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky bez másla s mandlemi a sezamem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sušenky bez másla s mandlemi a sezamem - postup přípravy

Sušenky bez másla s mandlemi a sezamem jsou lehčí a zdravější alternativou k tradičním sladkostem. Jejich roztomilý a elegantní vzhled si oblíbí všichni vaši blízcí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidejte olej, špetku soli, kůru z limetky a ingredience důkladně zamíhejte.

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omyté a chemicky neošetřené limetky.

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte hladké těsto, které rozdělte na dvě stejné části, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem před použitím prosejte.

3. KROK

Z těsta vykrojte libovolné tvary, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky potřete rozšlehaným vaječným žloutkem, posypte je sezamovými semínky a do středu každé z nich položte mandli. 

4. KROK

Sušenky bez másla následně pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 20 minut. Hotový pokrm nechte vychladnout a servírujte ho ke kávě nebo čaji. 

Tip: Sušenky vám vydrží nejdéle, když je budete skladovat ve vzduchotěsné nádobě na temném místě.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette arabe facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů