Sušenky bez másla s mandlemi a sezamem - postup přípravy
Sušenky bez másla s mandlemi a sezamem jsou lehčí a zdravější alternativou k tradičním sladkostem. Jejich roztomilý a elegantní vzhled si oblíbí všichni vaši blízcí.
Těsto
Na potření
Zdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidejte olej, špetku soli, kůru z limetky a ingredience důkladně zamíhejte.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omyté a chemicky neošetřené limetky.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte hladké těsto, které rozdělte na dvě stejné části, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem před použitím prosejte.
Z těsta vykrojte libovolné tvary, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky potřete rozšlehaným vaječným žloutkem, posypte je sezamovými semínky a do středu každé z nich položte mandli.
Sušenky bez másla následně pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 20 minut. Hotový pokrm nechte vychladnout a servírujte ho ke kávě nebo čaji.
Tip: Sušenky vám vydrží nejdéle, když je budete skladovat ve vzduchotěsné nádobě na temném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili