Sváteční plněná vejce - postup přípravy
Krásná ozdoba a lahodné občerstvení na sváteční stůl si přímo říká o použití během svátků jara. Příprava je jednoduchá a ingredience si můžete přizpůsobit podle vlastní chuti.
Ingredience
Vajíčka uvařte ve vodě alespoň 10 až12 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztuhl. Poté je zchlaďte ledovou vodou, oloupejte skořápku tak, abyste nepoškodili bílek, a vejce ostrým nožem opatrně rozkrojte podélně napůl.
Lžičkou z vajec vydlabejte žloutek. Opět si počínejte tak, abyste nepoškodili bílky. Ty pak vyskládejte na tácek prohlubní nahoru, čímž vám vzniknou malé vaječné mističky.
Žloutky vložte do misky, přidejte k nim trochu soli a pepře, dvě lžíce majonézy a jednu lžičku plnotučné hořčice. Vše promixujte tyčovým mixérem dohladka. Výslednou směsí naplňte zdobicí sáček s ozdobnou špičkou a z něho vytlačte tuto náplň do připravených vajíčkových mističek.
Nakrájejte na plátky ředkvičky, cherry rajčátka, malé nakládané okurky a uvařenou baby karotku. Plátky poté ozdobně vyskládejte ozdobně kolem žloutkového kopečku, doplňte je semínky černuchy či snítkou bylinky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.