Sváteční salát „Obláček“ - postup přípravy
Tento sváteční salát je vlastně slanou formou nepečeného dortu. Stačí navrstvit ingredience na sebe a excelentní pohoštění pro vaše sváteční hosty je hotové.
Ingredience
Nejprve uvařte brambory ve slupce v osolené vodě doměkka. Vejce nechte uvařit natvrdo. Po dovaření brambory nastrouhejte nahrubo a část jich vložte na dno kulaté dortové formy. Podle chuti je osolte a opepřete a potřete asi dvěma lžícemi majonézy.
Uzená kuřecí prsíčka nakrájejte na drobné kostičky, které vsypte na brambory potřené majonézou a rozprostřete po celém povrchu. Maso ze zdobicího sáčku postříkejte trochou majonézy. Nasekejte najemno zelenou část jarní cibulky a rovnoměrně jí posypejte povrch masa postříkaného majonézou.
Vařená vejce rozkrojte a oddělte bílky od žloutků. Samotné žloutky nyní najemno nastrouhejte na vrstvu jarní cibulky v dortové formě a rozprostřete je do rovnoměrné vrstvy, kterou opět postříkejte trochou majonézy ze zdobicího sáčku.
Tavený sýr dejte na 20 minut do mrazáku a poté jej nastrouhejte na jemném struhadle a rozprostřete ho na žloutkovou vrstvu ve formě. Opět dort postříkejte majonézou do tvaru mřížky a nakonec na ni nasypejte jemně nastrouhané vaječné bílky.
V tuto chvíli je salát hotov. Opatrně sejměte obvodový kroužek z formy, salát nakrájejte na porce jako dort a podávejte.
Videopostup krok za krokem