Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestková kůže s ořechy na zimu

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Švestková kůže s ořechy na zimu - postup přípravy

Zajímavou ovocnou pochoutku si uděláte z čerstvých švestek, které svaříte na pyré a v tenké vrstvě necháte uschnout. Použít můžete i jiné druhy ovoce.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Švestky zbavte pecek a stopek a dejte je do hrnce, přilijte trochu vody. Použít můžete i meruňky, jablka nebo další vhodné ovoce. Pokud se vám zdá být málo sladké, přidejte trochu cukru.

2. KROK

Dejte hrnec na sporák a vařte ovoce na mírnějším plameni pod poklicí, dokud vše nezměkne, občas zamíchejte. Pak vše rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.

3. KROK

Vyložte 2 plechy pečicím papírem, rozložte na ně pyré v tloušťce asi 2 milimetry a dejte ho sušit na slunce. Můžete nahoru nasypat sekané lískové ořechy či sezam. Při dobrém počasí pyré uschne za den.

4. KROK

Hotovou ovocnou kůži sloupněte z papíru. Pokud to nejde snadno, papír zespodu zlehka navlhčete, ale pozor, aby se plát příliš nenamočil. Poté jej nastříhejte nebo nakrájejte na proužky, srolujte je a skladujte v suchu, nejlépe v uzavíratelné dóze.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: MOJE EBRULI KUCHYNĚ

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů