Švestková kůže s ořechy na zimu - postup přípravy
Zajímavou ovocnou pochoutku si uděláte z čerstvých švestek, které svaříte na pyré a v tenké vrstvě necháte uschnout. Použít můžete i jiné druhy ovoce.
Ingredience
Švestky zbavte pecek a stopek a dejte je do hrnce, přilijte trochu vody. Použít můžete i meruňky, jablka nebo další vhodné ovoce. Pokud se vám zdá být málo sladké, přidejte trochu cukru.
Dejte hrnec na sporák a vařte ovoce na mírnějším plameni pod poklicí, dokud vše nezměkne, občas zamíchejte. Pak vše rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.
Vyložte 2 plechy pečicím papírem, rozložte na ně pyré v tloušťce asi 2 milimetry a dejte ho sušit na slunce. Můžete nahoru nasypat sekané lískové ořechy či sezam. Při dobrém počasí pyré uschne za den.
Hotovou ovocnou kůži sloupněte z papíru. Pokud to nejde snadno, papír zespodu zlehka navlhčete, ale pozor, aby se plát příliš nenamočil. Poté jej nastříhejte nebo nakrájejte na proužky, srolujte je a skladujte v suchu, nejlépe v uzavíratelné dóze.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MOJE EBRULI KUCHYNĚ