Švestková povidla bez míchání - postup přípravy
Pokud máte rádi švestková povidla, vyzkoušejte tento snadný recept bez míchání. Použít je můžete do buchet, dezertů, ale také omáček a základů slaných jídel.
Ingredience
Švestky důkladně omyjte a odstraňte z nich pecky. Vložte je do hrnce a přidejte k nim cukr a ocet. Vše důkladně promíchejte, hrnec přikryjte a švestky nechte odležet alespoň 12 hodin, aby pustily šťávu a cukr se rozpustil.
Po 12 hodinách směs znovu promíchejte a ujistěte se, že se cukr rozpustil. Přiveďte směs k varu a poté snižte teplotu na minimum. Přikryjte hrnec poklicí a povidla vařte na mírném ohni po dobu 4 hodin. Během vaření je nemíchejte.
Po 4 hodinách můžete buď nechat povidla s kousky ovoce nebo je můžete rozmixovat na dohladka. Poté je přendejte do sterilizovaných sklenic a uzavřete je víčky.
Sklenice s povidly pasterizujte ve vodní lázni po dobu 10 minut. Poté je nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí skladujte povidla na chladném a tmavém místě. Můžete ji používat jako přílohu k pečivu, palačinkám nebo ji využít v různých dezertech.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Swojskie jedzonko