Švestkový koláč bez kynutí s drobenkou - postup přípravy
Pokud máte chuť na něco sladkého, ale nechcete v kuchyni trávit mnoho času, vyzkoušejte tento švestkový koláč bez kynutí s drobenkou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Místo švestek do něj můžete přidat i jiné oblíbené ovoce.
Na švestkový koláč
Na drobenku
Do mísy vložte hrubou mouku, krupicový cukr a změklé máslo. Poté směs pečlivě promíchejte a vytvořte drobenku.
Švestky omyjte a zbavte je pecek. Poté je nakrájejte na kostičky. Do mísy nalijte mléko a přidejte do něj vejce.
Do mléka poté postupně vmíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva.
Plech o velikosti 40×35 cm vyložte pečicím papírem, těsto na něj nalijte a rozetřete ho po celé ploše. Poté na něj rozprostřete nakrájené švestky.
Pokud jsou švestky kyselejší, můžete je posypat třtinovým cukrem. Následně je lehce poprašte mletou skořicí.
Nakonec koláč posypte máslovou drobenkou a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho přibližně 35 minut.
Švestkový koláč vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Následně ho nakrájejte na kousky a servírujte.
Tip: Před pečením můžete koláč posypat plátky mandlí nebo nasekanými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem