Sýrové tyčinky s kmínem - postup přípravy
Jestliže máte chuť na něco malého, co byste mohli jen tak zakousnout u televize a oblíbeného seriálu, pak rozhodně vsaďte na tyto sýrové tyčinky. Poslouží vám i jako pohoštění pro návštěvy; za recept vděčíme paní Dagmar Kazdové.
Ingredience
Nachystejte si větší mísu, ve které budete tvořit těsto. Nasypejte do ní hladkou mouku, přidejte k ní máslo, sůl a sýr (namísto eidamu můžete vyzkoušet i goudu nebo nivu). Vše důkladně zpracujte tak, abyste získali těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a dejte ho na cca dvě hodiny odpočinout do lednice. Následně těsto rozválejte na tloušťku zhruba 4 mm a potřete ho rozšlehaným vejcem.
Posypete ho kmínem a rádýlkem ho rozkrájejte na tyčinky. Plech vyložte pečicím papírem a nakrájené tyčinky na něj přeneste. Dejte ho do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tyčinky dorůžova. Poté je můžete podávat, dobrou chuť!