Táborské kostky s lískovými ořechy a kandovaným ovocem - postup přípravy
Připravte si o Vánocích něco nového. Vyzkoušejte jednoduchý recept paní Jitky Kořánové na táborské kostky s lískovými ořechy a kandovaným ovocem. Pečení vám zabere pouhých 20 minut.
Ingredience
Lískové ořechy nasekejte nadrobno a to samé udělejte s kandovaným ovocem. Ingredience vložte do mísy a přidejte k nim zbytek surovin, kromě vaječného bílku. Vytvořte směs a do ní přidejte postupně sníh vyšlehaný z vaječných bílků.
Poznámka: Trochu rozsekaných lískových ořechů si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Získané těsto rovnoměrně rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C po dobu 20 minut.
Tip: Plech nemusíte vymazávat a vysypávat, pokud jej vyložíte pečicím papírem.
Poznámka: Dávejte pozor, aby těsto úplně nezhnědlo – mělo by zůstat světlé. Upečené těsto propíchněte špejlí. Pokud na špejli trocha těsta zůstane, ještě chvíli pečte. V případě, že je špejle čistá, těsto je upečené.
Jakmile se těsto upeče, nakrájejte ho na malé kostky o rozměrech přibližně 3×3 cm a ty následně namáčejte v připravené čokoládové polevě. Kostky podávejte posypané nasekanými lískovými ořechy nebo kokosem.
Tip: Pokud nechcete polevu kupovat, připravte si vlastní tak, že 100 g čokolády rozdrobíte do mísy a společně s máslem a olejem ji rozpusťte ve vodní lázni – potrvá to asi 5 minut. Čokoládu můžete rozpustit také jednoduše v mikrovlnné troubě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.