Tchajwanský vaječný chlebíček Castella - postup přípravy
Vaječný chléb Castella je oblíbeným japonským dezertem, který si získal srdce a žaludky lidí po celém světě. Tato vzdušná pochoutka se připravuje v obrovském měřítku a vyváží se do různých zemí po celém světě. Chlebíček se stal obzvláště populárním na Tchaj-wanu. Právě tam ho začali dělat po svém, ale rozhodně není horší než originál. Zkuste si ho připravit doma a sami uvidíte, jak je vynikající a poznáte, proč ho lidé tak milují.
Ingredience
Nejdřív oddělte bílky od žloutků. Dejte do mísy mouku. Poté v hrnci smíchejte mléko a máslo. Rozpusťte ingredience na mírném ohni. Poté nalijte horkou směs do mouky a důkladně promíchejte.
Postupně přidávejte do těsta vaječné žloutky. Poté přidejte tekutý extrakt vanilky podle chuti. Z bílků a cukru vyšlehejte pěnu, dokud nebude tuhá. Poté do přidejte do připraveného těsta.
Jemně hmotu promíchejte. Míchejte těsto ve směru hodinových ručiček a pohybujte miskou proti směru hodinových ručiček. Z vnější strany obalte hranatý pekáč potravinovou fólií. Vnitřek vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto do formy a vyrovnejte povrch. Formu s těstem dejte do jiné formy větší velikosti. Naplňte ji horkou vodou alespoň o 80 stupních.
Takto vše vložte do trouby a pečte po dobu 65-70 minut při teplotě 150 stupňů.
Dobrou chuť.