Tenoučké palačinky jako papír? Víme, jak na to! - postup přípravy
Kdo by nemiloval tenounké palačinky s vrstvou domácí marmelády nebo čokoládové pomazánky? Palačinky jsou oblíbenou snídaní pro děti, ale ty nepohrdnou palačinkami ani k obědu nebo večeři. Hodí se jako dezert i pohoštění pro přátele. Ale jak docílit toho, aby byly tenké jako list papíru a rozplývaly se na jazyku? Vyzkoušejte recept, který se od klasických velmi odlišuje. Hlavní roli v něm totiž hraje nealkoholické pivo!
Ingredience
Připravte si změklé máslo a rozetřete jej s cukrem. Do misky s máslem a cukrem přilijte nealkoholické pivo, přidejte nastrouhanou kůru z bio pomeranče. Osolte a přisypte vanilkový cukr, prášek do pečiva a hladkou mouku.
Promíchejte směs vařečkou, vznikne hladké těsto bez hrudek a nechte jej 20 minut odpočívat.
Vymažte pánev slunečnicovým olejem a pečte na mírném ohni. Naběračkou vždy vylijte těsto na dno pánve, rozetřete do stran a pečte dozlatova z obou stran.
Čím naplnit tyto delikátní palačinky? Děti milují čokoládu, čokoládovou polevu si nadto připravíte snadno doma. Do misky nebo kastrůlku rozlámejte tabulku 100gramové čokolády, přidejte 3 lžíce cukru a 2 polévkové lžíce mléka. Dejte rozehřát do vodní lázni a dobře míchejte, aby poleva byla krásně hladká. Palačinky pak potírejte čokoládovou polevou, dozdobte lžící šlehačky a snítkou máty nebo plátkem citronu. Milovníkům zmrzliny můžete přidat kopeček vanilkové, citronové nebo pomerančové zmrzliny.