Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Teplý těstovinový salát s kuřecím masem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Teplý těstovinový salát s kuřecím masem - postup přípravy

Kuřecí salát podávaný za tepla je ideální volbou pro lehký a výživný oběd pro celou rodinu. Zelenina dodá vitamíny a těstoviny s masem vás skvěle zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Kuřecí prsa pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kousky. Těstoviny uvařte ve vroucí vodě spolu se solí a lžičkou oleje.

2. KROK

Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a zelí nožem nakrouhejte na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.  

3. KROK

Nakrájené kuřecí kousky orestujte na pánvi s rozpáleným olejem. Přidejte pepř a sůl a promíchejte. Poté maso sejměte z pánve.

4. KROK

Dejte do pánve po masu nakrouhané zelí. Dle chuti ho osolte a zlehka ho zalijte vodou. Zelí na pánvi přiklopte pokličkou a poduste ho do poloměkka. Trvá to zhruba deset minut.  

5. KROK

Po deseti minutách k zelí přidejte mrkev. Vše důkladně promíchejte, znovu přiklopte pokličkou a nechte dalších deset minut dusit. Přidejte cibulku, znovu přiklopte a sporák vypněte. Cibuli tak nechte pouze spařit a rozvonět.  

6. KROK

Těstoviny nasypte do větší mísy, přidejte k nim ještě horkou zeleninu s kuřecím masem a vše důkladně promíchejte. Salát podávejte nejlépe ještě teplý.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů