Teplý těstovinový salát s kuřecím masem - postup přípravy
Kuřecí salát podávaný za tepla je ideální volbou pro lehký a výživný oběd pro celou rodinu. Zelenina dodá vitamíny a těstoviny s masem vás skvěle zasytí.
Ingredience
Kuřecí prsa pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kousky. Těstoviny uvařte ve vroucí vodě spolu se solí a lžičkou oleje.
Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a zelí nožem nakrouhejte na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
Nakrájené kuřecí kousky orestujte na pánvi s rozpáleným olejem. Přidejte pepř a sůl a promíchejte. Poté maso sejměte z pánve.
Dejte do pánve po masu nakrouhané zelí. Dle chuti ho osolte a zlehka ho zalijte vodou. Zelí na pánvi přiklopte pokličkou a poduste ho do poloměkka. Trvá to zhruba deset minut.
Po deseti minutách k zelí přidejte mrkev. Vše důkladně promíchejte, znovu přiklopte pokličkou a nechte dalších deset minut dusit. Přidejte cibulku, znovu přiklopte a sporák vypněte. Cibuli tak nechte pouze spařit a rozvonět.
Těstoviny nasypte do větší mísy, přidejte k nim ještě horkou zeleninu s kuřecím masem a vše důkladně promíchejte. Salát podávejte nejlépe ještě teplý.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou