Těstovinový salát - postup přípravy
Těstovinové saláty jsou skvělá věc. Hodí se pro všechna roční období, jsou velmi variabilní z hlediska možností použitých surovin, jsou jednoduché na přípravu a můžete při jejich přípravě zužitkovat spoustu věcí, které máte doma, a to včetně těch, které vám zbyly ze včerejší večeře. Výsledek přitom bude prakticky vždy velmi chutný, často také zdravý a skvěle zasytí. Poradíme vám jeden z osvědčených receptů na jednoduchý těstovinový salát, který vám poskytne skvělý základ pro vaše kulinářské tvoření a také pro veškeré další experimenty. Suroviny můžete různým způsobem libovolně zaměňovat a kombinovat podle vlastní chuti a fantazie.
Ingredience
Do velkého hrnce nalijte tolik vody, abyste dodrželi pravidlo, že na každých 100 gramů suchých těstovin připadne jeden litr. Na každých sto gramů těstovin také přidejte do vody jednu zarovnanou čajovou lžičku soli. Vodu na kamnech přiveďte k varu a když bublá, vsypte do ní těstoviny, které uvařte al dente, kdy jsou dobře provařené, ale stále zůstávají pevné. Po uvaření těstoviny slijte, nechte okapat a neproplachujte je vodou! Raději je nechte zvolna vychladnout v pekáčku rozložené do tenké vrstvy.
Zatímco těstoviny chladnou, připravte si ostatní suroviny. Rajčata, papriky a okurku důkladně umyjte pod tekoucí vodou, odstraňte stopky, z paprik jadřince a zbytky semínek a z okurky odkrojte patičku se stopkou.
Zeleninu osušte papírovou utěrkou od zbytků vody, která by vám pokazila výslednou konzistenci pokrmu a pokrájejte zeleninu na malé kousky o velikosti sousta. Stejným způsobem pokrájejte také šunku.
Všechny suroviny vhoďte do mísy, posolte je a opepřete a dobře promíchejte. Pak přidejte slitou a okapanou kukuřici, uvařené těstoviny, majonézu a vše důkladně promíchejte.