Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny ve smetanovo-sýrové omáčce

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Těstoviny ve smetanovo-sýrové omáčce - postup přípravy

Asi každý zažil někdy situaci, kdy sotva přišel domů, už musel spěchat někam jinam, aby vše stíhal. V takových situacích si málokdo umí představit ještě vařit náročný oběd a většina lidí sáhne po rychlém občerstvení. S tímto receptem už ovšem za takováto jídla nemusíte utrácet.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do většího hrnce napusťte vodu, osolte ji, přidejte trochu rostlinného oleje a nasypejte do něj těstoviny dle vašeho výběru. Vařte je cca 9 minut a 100 ml vody z nich následně odeberte. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechejte osmažit na pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Přidejte k ní prolisovaný česnek a po chvíli i rajčatový protlak. Smažte 4 minuty.

2. KROK

Přidejte nejprve sůl a poté černý pepř, oregano, cukr a chilli. Důkladně promíchejte a zalijte vodou z těstovin. Přilijte mléko, smetanu ke šlehání a opět důkladně promíchejte.

3. KROK

Nechejte chvíli provařit a nasypejte do omáčky uvařené těstoviny. Sýr čedar i mozzarellu nastrouhejte nadrobno a nasypejte je oba do rozehřáté omáčky s těstovinami. Promíchejte, přidejte kousek másla, nechejte vše roztopit a dle libosti zasypejte čerstvými bylinkami. Poté můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů