Tokáň na víně s hovězím masem - postup přípravy
Přineste do své kuchyně trochu zahraničí, prostřednictvím tradičního maďarského pokrmu. Připravte si tokáň na víně podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Základ
Příloha
Rýži propláchněte a dejte ji vařit do rýžovaru.
Poznámka: V případě, že nemáte rýžovar, vařte rýži 15 minut v osolené vodě. Doporučujeme řídit se pokyny pro přípravu rýže na obalu konkrétního produktu.
Maso nakrájejte na nudličky a cibuli nakrájejte nadrobno. Na rozpáleném oleji smažte cibuli 2–3 minuty, do hněda. Poté k ní přidejte maso, ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo.
Poté do hrnce přidejte prolisovaný česnek, černý pepř, sůl a rajčatovou passatu. Vše promíchejte a pokrm vařte, bez pokličky, přibližně 20 minut. Jakmile se šťáva trochu vyvaří, vlijte do směsi bílé víno a vařte ji, na mírném ohni, dalších 90 minut, pod pokličkou.
Na závěr pokrm dosolte, je-li to potřeba a pokrm servírujte s uvařenou rýží.
Tip: Každou porci ozdobte kouskem červené papriky a petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou