Top Hermelínová pomazánka se šunkou - postup přípravy
Plánujete s rodinou narozeninovou oslavu a potřebujete připravit chutné, a hlavně jednoduché pomazánky na chlebíčky? Vsaďte na tu hermelínovou se šunkou. Zachutná jednoznačně všem strávníkům, tedy kromě vegetariánů a veganů. Hodit se bude i na jednohubky.
Ingredience
Nejprve si do středně velké misky nastrouhejte nahrubo celý hermelín, který je z lednice řádně vychlazený. Pak k němu přidejte nahrubo strouhanou libovou šunku, na kostičky pokrájené vařené vejce, přisypte jemně posekanou petrželku, červenou cibuli, osolte, opepřete dle chuti, a nakonec vložte i majonézu a pomazánkové máslo.
Všechny ingredience důkladně pomocí lžíce promíchejte. Nyní je hermelínová pomazánka se šunkou hotová. Před použitím ji ještě dejte vychladit do lednice alespoň na několik minut.
Až hermelínovou pomazánku dobře vychladíte, můžete ji navrstvit v dostatečném množství na veku, rohlíky, nebo rozpečenou bagetku. Chutnat bude i s cherry rajčátkem, olivou, sladkou paprikou, nebo kyselou a salátovou okurkou. Pokud chcete směs trochu pikantnější a intenzivnější, vložte do ní jemně strouhaný česnekový stroužek, nebo trochu chilli papričky.
Místo libové šunky je pak možné použít i tu uzenou, nebo jiný jemný salám dle obliby. Snažíte se jíst zdravěji? Potom místo tučné majonézy použijte tu lehčí verzi. Kromě pomazánkového másla se rovněž hodí do pomazánky klasické změklé máslo. Dodá jí nezaměnitelnou chuť.