Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem - postup přípravy
Na Bílou sobotu nesmí na svátečním stole chybět tradiční nádivka. I když se její složení tomu původnímu v mnohém už vzdálilo, i tak je příjemné této zvyklosti dostát a připravit si nádivku třeba podle receptu od paní Zdeňky Laštůvkové.
Ingredience
Uzené maso uvařte v hrnci s vodou doměkka. Po dovaření vývar slijte, ale nezbavujte se ho. Uvařené maso nakrájejte na drobné kostičky.
Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte je rozkvedlanými vejci. Přidejte k nim uvařené a pokrájené uzené maso, kopřivy, medvědí česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše zalijte mlékem a vývarem z uzeného masa.
Přísady v míse lehce zamíchejte a přemístěte je do pekáčku nebo formy. Vložte nádivku do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct (v závislosti na výšce nádivky) asi 45 minut nebo podle potřeby.
Hotovou nádivku nakrájejte na porce, doplňte ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.