Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tres leches aneb Třímlékový koláč

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Tres leches aneb Třímlékový koláč - postup přípravy

Potěšte své blízké nadýchaným dezertem s krémem plným čokolády. Tres leches aneb Třímlékový koláč je originální pochoutka, ideální jako sladká tečka po hlavním jídle.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Na plech

Poleva

Pěna

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Čokoládu s máslem rozpusťte a vaječné bílky vyšlehejte se solí. Jakmile začne vznikat pěna, vešlehejte do ní cukr v několika dávkách. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte kakao s horkým mlékem a do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Přidejte také vaječné žloutky a dortovou mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Poznámka: Mouku s práškem předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Do těsta na korpus vmíchejte polovinu vyšlehaného sněhu z bílků, a jakmile se ingredience propojí, směs vmíchejte do zbytku bílkového sněhu. Těsto nalijte na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 25 minut. 

4. KROK

Tip: Plech vymažte máslem a vysypte moukou, aby se k němu upečený korpus nepřilepil. Můžete ho navíc vyložit pečicím papírem. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Korpus nechte volně chladnout na chladící mřížce a mezitím připravte polevu. Čokoládu s kakaovým práškem zalijte horkým mlékem a nechte je v něm rozpustit.

6. KROK

Do směsi přilijte smetanu a poté kondenzované mléko. Vychladlý korpus vraťte zpět na plech a směsí ho polijte. Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte na hodinu do lednice. Na závěr připravte čokoládovou pěnu.

7. KROK

Čokoládu rozpusťte v polovině množství smetany a poté ji smíchejte s cukrem a zbytkem smetany. Poté, co se ingredience propojí, šlehejte je, dokud nevznikne tuhý krém. Tím pomažte vychlazený dezert. 

8. KROK

Třímlékový koláč servírujte vychlazený a nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci dezertu můžete podávat s kousky čokolády a šlehačkou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Emma’s Goodies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů