Třešňová bublanina - postup přípravy
Rádi vzpomínáte na voňavé sladké pečení své babičky? Na to, jak jste si pochutnávali na moučníku s kakaem anebo čajem, když jste byli malí? Takové chvíle můžete zažít i teď! Upečte si třešňovou bublaninu, která vás zavede zpět do dětských let.
Ingredience
Nejprve si v míse promíchejte vejce, krupicový cukr a sůl do nadýchané pěny. Následně na to přilijte kefír, vsypte krupici, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a opět důkladně propojte mixérem nebo metličkou. Nakonec vlijte do směsi i slunečnicový olej a vypracujte hladké homogenní těsto polotekuté konzistence.
Dále si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a vlijte na něj připravené těsto. Rovnoměrně jej rozprostřete po celé ploše a posypejte ho také vypeckovanými třešněmi.
Koláč pečte v předehřáté troubě asi 50 až 55 minut při teplotě 180 °C.
Na povrchu by měl mít moučník zlatavou kůrku.
Upečenou třešňovou bublaninu vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte pokrájené po vychladnutí například s šálkem kávy. Děti zase ocení kakao, čaj anebo mléčný koktejl.
Přejeme dobrou chuť.
Pokud byste snad zatoužili po dvoubarevném koláči, můžete do části těsta před pečením zakomponovat i trochu kakaového prášku. Vytvoříte tak jakési mramorování, které znáte například u bábovky. Možné je do bublaniny použít nejen třešně, ale třeba i višně, kompotované meruňky, čerstvé borůvky anebo červený rybíz.