Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňové řezy s džemem a smetanovým krémem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Třešňové řezy s džemem a smetanovým krémem - postup přípravy

Třešňové řezy kombinují jemné těsto s osvěžující chutí třešní. Dezert je šťavnatý a jeho příprava je rychlá a snadná. Překvapte své hosty jedinečnou pochoutkou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Džem

Krém

Želé

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Jakmile vznikne světlá pěna, vmíchejte do ní, nadvakrát, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto, suché ingredience před použitím prosejte.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Zatím připravte třešňový džem. 

3. KROK

V pánvi smíchejte třešně s cukrem a směs zahřívejte 3 minuty. Poté, co se začne džem vařit, vmíchejte do něj kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě a směs vařte další 2 minuty. Džem poté vložte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout. 

4. KROK

Tip: Fólii na džem položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

5. KROK

Upečené těsto vyjměte z dortového ráfku a horizontálně ho rozřízněte na tři části. Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a cukrem a vložte ho na 30 minut do lednice. 

6. KROK

Poznámka: Po vychlazení krémem naplňte cukrářský sáček, kterým budete krém aplikovat na dezert. 

7. KROK

Džem promíchejte a polovinou množství pokryjte první část korpusu, kterou jste vrátili do dortového ráfku. Vrstvu třešní pokryjte krémem a položte na něj druhou část korpusu. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem. 

8. KROK

Nyní připravte želé. Višně vložte do pánve a zalijte je vodou. Směs zahřívejte 2–3 minuty a poté šťávu slijte do mísy. Do šťávy vmíchejte želé s třešňovou příchutí, poté do tekutiny vraťte višně a směsí polijte celý povrch dezertu. 

9. KROK

Dezert vložte na 4 hodiny do lednice. Poté ho z dortového ráfku vyjměte a servírujte jej nakrájený na kousky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů