Třešňové řezy s džemem a smetanovým krémem - postup přípravy
Třešňové řezy kombinují jemné těsto s osvěžující chutí třešní. Dezert je šťavnatý a jeho příprava je rychlá a snadná. Překvapte své hosty jedinečnou pochoutkou.
Těsto
Džem
Krém
Želé
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Jakmile vznikne světlá pěna, vmíchejte do ní, nadvakrát, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto, suché ingredience před použitím prosejte.
Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Zatím připravte třešňový džem.
V pánvi smíchejte třešně s cukrem a směs zahřívejte 3 minuty. Poté, co se začne džem vařit, vmíchejte do něj kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě a směs vařte další 2 minuty. Džem poté vložte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Fólii na džem položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Upečené těsto vyjměte z dortového ráfku a horizontálně ho rozřízněte na tři části. Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a cukrem a vložte ho na 30 minut do lednice.
Poznámka: Po vychlazení krémem naplňte cukrářský sáček, kterým budete krém aplikovat na dezert.
Džem promíchejte a polovinou množství pokryjte první část korpusu, kterou jste vrátili do dortového ráfku. Vrstvu třešní pokryjte krémem a položte na něj druhou část korpusu. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem.
Nyní připravte želé. Višně vložte do pánve a zalijte je vodou. Směs zahřívejte 2–3 minuty a poté šťávu slijte do mísy. Do šťávy vmíchejte želé s třešňovou příchutí, poté do tekutiny vraťte višně a směsí polijte celý povrch dezertu.
Dezert vložte na 4 hodiny do lednice. Poté ho z dortového ráfku vyjměte a servírujte jej nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší recepty