Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčné domácí škvarkové placky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vláčné domácí škvarkové placky - postup přípravy

Pagáčky, pagáče nebo škvarkové placky mají původ v nedalekém Maďarsku a u nás se pečou především na masopust. O recept od své maminky se s námi podělila paní Marie Kopalová.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnku nalijte teplé mléko a do něj přidejte droždí. Vše společně promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím si nakrájejte škvarky na malé kostičky.

2. KROK

Do větší mísy nasypte obě mouky a promíchejte. Přilijte vzniklý kvásek, přidejte vejce, sádlo, nakrájené škvarky, dochuťte solí a vypracujte těsto. Mísu s těstem zakryjte utěrkou, odložte ho na teplé místo a nechte 1 hodinu kynout.

3. KROK

Z vykynutého těsta vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem placičky a přendejte je na plech. Vložte ho do předehřáté trouby a pečte je 30 minut při teplotě 180 °C. Po upečení placičky potřete sádlem.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů