Tříbarevná rolka plněná smetanovým sýrem - postup přípravy
Plánujete společenské posezení s přáteli? Pak nesmí na slavnostně prostřeném stole chybět nejrůznější chuťovky. Co takhle zkusit tříbarevnou rolku se smetanovým krémem, která nejen že skvěle chutná, ale také bezvadně vypadá?
Těsto
Náplň
Nejprve si připravte tři větší a jednu menší misku. Do té nejmenší vložte vaječné bílky. Pak pokračujte následovně: do první misky s dvěma žloutky vlijte dvě lžíce slunečnicového oleje, vsypte dvě lžíce polohrubé mouky, lžičku prášku do pečiva a také přidejte dvě lžíce zakysané smetany + lžíci strouhaného sýra. V druhé misce smíchejte dva žloutky s dvěma lžícemi oleje, dvěma lžícemi mouky, jednou lžičkou prášku do pečiva, jednou lžící zakysané smetany, se solí a vsypte i jemně nasekaný špenát. A poslední misku naplňte množstvím ingrediencí, jako v předešlém případě (u druhé misky). Jen s tím rozdílem, že místo špenátu zakomponujete pastu z červeného pepře. Nakonec ještě vyšlehejte do sněhu bílky, rozdělte je na tři části a zašlehejte metličkou do těstíček. Získáte tak po upečení korpusu tři barvy – žlutou, oranžovou a zelenou.
Nyní navrstvěte jednotlivá těsta do cukrářských sáčků a nanášejte je střídavě na plech s pečícím papírem. Začněte od rohu například sýrovým těstem, pokračujte tím špenátovým a končete pepřovým červeným. Až budete mít dno plechu zcela pokryté těstem, dejte jej péct do trouby při teplotě 175 °C po dobu 15 až 20 minut.
Upečený korpus vyjměte z trouby a po mírném vychladnutí zarolujte i s pečícím papírem.
V další fázi se pusťte do přípravy smetanové náplně. V míse si vyšlehejte smetanový sýr spolu se zakysanou smetanou a solí dle chuti. Poté korpus rozprostřete a natřete na něj rovnoměrně krém. Na něj naneste kostičky šunky a pokrájené nakládané papriky.
Nakonec těsto zarolujte a nechte rolku chladit v lednici několik hodin.
Až bude rolky tří barev řádně vychlazená, vyjměte ji z lednice a nakrájejte na stejně široké plátky. Podávejte například s dobrým bílým vínem. Hodit se však bude tato lahůdka i k pivu. Přejeme dobrou chuť.