Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tříbarevná rolka plněná smetanovým sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Tříbarevná rolka plněná smetanovým sýrem - postup přípravy

Plánujete společenské posezení s přáteli? Pak nesmí na slavnostně prostřeném stole chybět nejrůznější chuťovky. Co takhle zkusit tříbarevnou rolku se smetanovým krémem, která nejen že skvěle chutná, ale také bezvadně vypadá?

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si připravte tři větší a jednu menší misku. Do té nejmenší vložte vaječné bílky. Pak pokračujte následovně: do první misky s dvěma žloutky vlijte dvě lžíce slunečnicového oleje, vsypte dvě lžíce polohrubé mouky, lžičku prášku do pečiva a také přidejte dvě lžíce zakysané smetany + lžíci strouhaného sýra. V druhé misce smíchejte dva žloutky s dvěma lžícemi oleje, dvěma lžícemi mouky, jednou lžičkou prášku do pečiva, jednou lžící zakysané smetany, se solí a vsypte i jemně nasekaný špenát. A poslední misku naplňte množstvím ingrediencí, jako v předešlém případě (u druhé misky). Jen s tím rozdílem, že místo špenátu zakomponujete pastu z červeného pepře. Nakonec ještě vyšlehejte do sněhu bílky, rozdělte je na tři části a zašlehejte metličkou do těstíček. Získáte tak po upečení korpusu tři barvy – žlutou, oranžovou a zelenou.




Nyní navrstvěte jednotlivá těsta do cukrářských sáčků a nanášejte je střídavě na plech s pečícím papírem. Začněte od rohu například sýrovým těstem, pokračujte tím špenátovým a končete pepřovým červeným. Až budete mít dno plechu zcela pokryté těstem, dejte jej péct do trouby při teplotě 175 °C po dobu 15 až 20 minut.

Upečený korpus vyjměte z trouby a po mírném vychladnutí zarolujte i s pečícím papírem.


V další fázi se pusťte do přípravy smetanové náplně. V míse si vyšlehejte smetanový sýr spolu se zakysanou smetanou a solí dle chuti. Poté korpus rozprostřete a natřete na něj rovnoměrně krém. Na něj naneste kostičky šunky a pokrájené nakládané papriky.

Nakonec těsto zarolujte a nechte rolku chladit v lednici několik hodin.

Až bude rolky tří barev řádně vychlazená, vyjměte ji z lednice a nakrájejte na stejně široké plátky. Podávejte například s dobrým bílým vínem. Hodit se však bude tato lahůdka i k pivu. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů