Trojbarevný suk ze špeku - postup přípravy
Vynikající pochoutkou k pivu či na chleba může být barevný suk ze špeku, který v sobě skrývá hned 3 různé příchutě. Navíc skvěle vypadá, a tak se bude dokonale vyjímat i na různých slaných obložených mísách.
Ingredience
Připravte si špek. Pokud má příliš tlustou kůži, odřízněte ji, tenkou můžete nechat. Umelte ho v mlýnku na maso, ale můžete použít i mixér. Poté rozdělte hmotu na 3 stejné části do misek. Pokud není špek dostatečně slaný, můžete ho dosolit.
Do první misky se špekem vmíchejte nasekaný kopr. Do druhé misky vmíchejte prolisovaný česnek. Do třetí přidejte sladkou papriku, sušená rajčata s bazalkou a česnekem a dobře zamíchejte.
Plastovou vaničku vyložte potravinářskou folií tak, aby přečnívala. Můžete si pomoct tak, že krabičku zvenčí nadvakrát překryjete fólií (viz video) a tu pak do krabičky vložíte. Díky tomu s tím nebudete muset tolik zápasit.
Dejte na dno vyložené krabičky vrstvu sádla s paprikou, pak vrstvu s česnekem a nakonec s koprem. Přikryjte směs přečnívající folií a dejte ji na 5 hodin do mrazáku, kde může bez potíži ležet i několik dní. Poté suk vyjměte, nakrájejte na plátky, nechte rozmrznout a konzumujte na chlebu či dle vašich preferencí.