Tuňáková pomazánka s cibulí a vejci - postup přípravy
Z několika ingrediencí snadno připravíte velmi chutnou rybí pomazánku, díky čemuž získáte chutnou svačinu nebo večeři, či dokonce zajímavé pohoštění pro návštěvy. Vynikající je třeba na vece, kterou můžete trochu osmahnout na másle.
Ingredience
Nakrájejte cibuli najemno. Dejte ji do misky, přidejte ocet, sůl a cukr, přilijte vroucí vodu a nechte cibuli asi 10 minut marinovat.
Vejce uvařte natvrdo a pak je nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy. Totéž udělejte se sýrem. Poté přidejte najemno nasekaný kopr a prolisovaný česnek. Z tuňákového konzervy slijte olej a přidejte rybu k ostatním surovinám.
Slijte vodu z cibule a rovněž ji dejte do mísy. Přidejte majonézu a promíchejte. Hotovou pomazánku namažte na krajíce bílého pečiva, například veky, které můžete ještě krátce předtím osmahnout na pánvi na troše másla.