Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecká kuřecí polévka

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Turecká kuřecí polévka - postup přípravy

Během chladných podzimních a zimních dnů není nic lepšího než poctivá a horká polévka. Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, tato turecká kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi je pro vás to pravé.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Paličky z kuřecích stehen vložte do hrnce spolu s jednou nahrubo pokrájenou mrkví a jednou rozčtvrcenou cibulí. Přidejte 2 bobkové listy a vše zalijte vodou tak, aby byly všechny přísady úplně ponořené. Přiklopte hrnec pokličkou a nechte vařit 30 minut. V průběhu vaření sítkem sbírejte z hladiny vývaru vysráženou bílkovinu.

2. KROK

Po dovaření vyjměte z vývaru maso a zbytek slijte přes sítko. Do čistého hrnce nalijte trochu olivového oleje a rozpusťte v něm také kousek másla. Nastrouhejte nahrubo jednu mrkev a v rozehřátém tuku ji orestujte, dokud nezíská žlutavou barvu. Cibuli nakrájejte na půlkulaté proužky a přihoďte ji do hrnce k osmahnuté mrkvi. Pokračujte v restování, dokud cibule nezesklovatí. Poté do směsi prolisujte dva stroužky česneku a za častého míchání je nechte rozvonět.

3. KROK

Zelenou papriku nakrájejte na drobné kousky, které přihoďte do hrnce s restovanou zeleninou. Promíchejte, přiklopte pokličku a na středním ohni nechte 10 minut podusit. Obsah hrnce poté podlijte vodou, přidejte 2 polévkové lžíce hladké mouky, promíchejte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky přilijte kuřecí vývar a případně ještě další vodu, promíchejte, vraťte zpátky na místo pokličku a polévku znovu přiveďte k varu.

4. KROK

Mezitím oberte z kuřecích stehen uvařené maso, které rozdělte na malé kousky a přisypejte je do vroucí polévky. Nakonec přisypejte 100 gramů polévkových nudlí, podle chuti polévku osolte a opepřete, promíchejte a nechte vařit dalších 15 minut, dokud nudle úplně nezměknou.

5. KROK

Hotovou polévku odstavte z ohně a ihned podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů