Turecká kuřecí polévka - postup přípravy
Během chladných podzimních a zimních dnů není nic lepšího než poctivá a horká polévka. Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, tato turecká kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi je pro vás to pravé.
Ingredience
Paličky z kuřecích stehen vložte do hrnce spolu s jednou nahrubo pokrájenou mrkví a jednou rozčtvrcenou cibulí. Přidejte 2 bobkové listy a vše zalijte vodou tak, aby byly všechny přísady úplně ponořené. Přiklopte hrnec pokličkou a nechte vařit 30 minut. V průběhu vaření sítkem sbírejte z hladiny vývaru vysráženou bílkovinu.
Po dovaření vyjměte z vývaru maso a zbytek slijte přes sítko. Do čistého hrnce nalijte trochu olivového oleje a rozpusťte v něm také kousek másla. Nastrouhejte nahrubo jednu mrkev a v rozehřátém tuku ji orestujte, dokud nezíská žlutavou barvu. Cibuli nakrájejte na půlkulaté proužky a přihoďte ji do hrnce k osmahnuté mrkvi. Pokračujte v restování, dokud cibule nezesklovatí. Poté do směsi prolisujte dva stroužky česneku a za častého míchání je nechte rozvonět.
Zelenou papriku nakrájejte na drobné kousky, které přihoďte do hrnce s restovanou zeleninou. Promíchejte, přiklopte pokličku a na středním ohni nechte 10 minut podusit. Obsah hrnce poté podlijte vodou, přidejte 2 polévkové lžíce hladké mouky, promíchejte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky přilijte kuřecí vývar a případně ještě další vodu, promíchejte, vraťte zpátky na místo pokličku a polévku znovu přiveďte k varu.
Mezitím oberte z kuřecích stehen uvařené maso, které rozdělte na malé kousky a přisypejte je do vroucí polévky. Nakonec přisypejte 100 gramů polévkových nudlí, podle chuti polévku osolte a opepřete, promíchejte a nechte vařit dalších 15 minut, dokud nudle úplně nezměknou.
Videopostup krok za krokem