Tvarohová buchta s rozinkami - postup přípravy
Ať už chystáte sešlost s přáteli a nebo si jen chcete zpříjemnit víkend, tato buchta rozjasní váš den. Při pečení provoníte celou kuchyni a poslouží i jako dokonalá sladká tečka po obědě.
Těsto
Náplň
Do mísy dejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, rozklepnutá vejce, zakysanou smetanu a mléko. Důkladně promíchejte a utvořte těsto, na závěr přidejte olej. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a dejte na něj polovinu těsta. Zarovnejte jej a poté dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 8 až 10 minut.
Mezitím si připravte náplň. Žloutky smíchejte s tvarohem, krupicí, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a citronovou či pomerančovou kůrou. V jiné misce vyšlehejte bílky do pěny a poté je smíchejte s tvarohovou směsí. Na závěr přimíchejte rozinky (můžete je nahradit jiným oblíbeným sušeným či čerstvým ovocem). Potřete krémem upečenou polovinu těsta a nalijte na něj zbytek těsta. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na dalších 30 až 35 minut. Po upečení posypejte moučkovým cukrem a můžete servírovat.