Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohová buchta s rozinkami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Tvarohová buchta s rozinkami - postup přípravy

Ať už chystáte sešlost s přáteli a nebo si jen chcete zpříjemnit víkend, tato buchta rozjasní váš den. Při pečení provoníte celou kuchyni a poslouží i jako dokonalá sladká tečka po obědě.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do mísy dejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, rozklepnutá vejce, zakysanou smetanu a mléko. Důkladně promíchejte a utvořte těsto, na závěr přidejte olej. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a dejte na něj polovinu těsta. Zarovnejte jej a poté dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 8 až 10 minut.

2. KROK

Mezitím si připravte náplň. Žloutky smíchejte s tvarohem, krupicí, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a citronovou či pomerančovou kůrou. V jiné misce vyšlehejte bílky do pěny a poté je smíchejte s tvarohovou směsí. Na závěr přimíchejte rozinky (můžete je nahradit jiným oblíbeným sušeným či čerstvým ovocem). Potřete krémem upečenou polovinu těsta a nalijte na něj zbytek těsta. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na dalších 30 až 35 minut. Po upečení posypejte moučkovým cukrem a můžete servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů