Tvarohová pomazánka - postup přípravy
Plánujete ve sváteční dny pohostit návštěvu chutnými chlebíčky? Pak je potřeba opatřit si skvělé pomazánky. Ty kupované jsou zpravidla až příliš „chemické“, proto je výhodnější si vyrobit své vlastní bez „éček“. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a levnou tvarohovou pomazánku, která zcela jistě všechny osloví.
Ingredience
Nejprve si do hrnce nalijte menší množství vody a přiveďte ji na mírném plamenu k varu. Poté na ni položte mísu z varného skla. Mezitím si v jiné misce rozmixujte polotučný tvaroh spolu s jedlou sodou, vejce, změklým máslem a solí. Výslednou směs nalijte do mísy ve vodní lázni a zahřívejte při stálém míchání. Až pomazánka zhoustne, nádobu odstavte z plotny a nechte vše zcela vychladnout.
Až pomazánka z tvarohu a vejce vychladne, můžete ji navrstvit na své oblíbené pečivo. Skvělá bude jak s čerstvou světlou a tmavou bagetkou, tak třeba s rohlíkem a houskou. Pokud budete tvořit chlebíčky, ozdobte je třeba plátkem zralého rajčete, nebo nakládanou paprikou. Masožravci zase mohou na jednotlivé porce pokládat šunku či jiný měkký salám. Zbylou tvarohovou pomazánku poté skladujte v lednici do dalšího použití. Jestliže máte rádi i čerstvé bylinky, lze je rovněž do směsi přidat. Skvělá bude například jemně nasekaná pažitka, jarní cibulka nebo petrželka. Kromě jiného se hodí do pomazánky i kousky kyselé okurky nebo strouhané uzené maso. A pro ty, co milují pálivá jídla, je vhodné přidat k surovinám i trochu toho mletého chilli. Přejeme vám dobrou chuť.