Tvarohové rolky se skořicí - postup přípravy
Honí vás mlsná? Pak vaši potřebu cukru naplní dozajista jedinečné tvarohové rolky se skořicí. Mají strukturu jemných sušenek a skvěle budou chutnat i se šálkem kvalitní kávy anebo ovocného čaje. Jejich příprava není nijak složitá, a tak ji zvládne i kulinářský začátečník.
Ingredience
Nejprve se pusťte do přípravy tvarohového těsta na rolky. V míse si smíchejte měkké máslo spolu s měkkým tvarohem, solí, kypřícím práškem, moučkovým cukrem a hladkou moukou. Ze všech surovin vypracujte hladké homogenní těsto vláčné konzistence.
Tvoření tvarohových rolek se skořicí a jejich pečení
Hotové těsto vyklopte z mísy na pomoučený vál a rozdělte ho na dva stejně velké kusy. Každý z nich pak vyválejte v tenčí plát. Ten ořízněte pomocí rádla na pizzu a také vytvořte stejně široké pruhy. Na každý pruh naneste trochu skořicového cukru a zarolujte do rolky.
Jednotlivé kusy vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte do trouby péct na půl hodiny při teplotě 180 °C.
Servírování tvarohových rolek se skořicí
Upečené tvarohové rolky vyjměte z trouby a posypte moučkovým cukrem. Až pečivo zchladne, tak ho můžete podávat s oblíbeným nápojem. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak tvarohové rolky vylepšit?
Pokud máte rádi sladké pečivo pestřejší chuti, můžete tvarohové rolky naplnit i ovocným džemem, Nutellou, mletými ořechy s cukrem anebo rozpuštěnou čokoládou (bílou, mléčnou i hořkou). Ostatně čokoláda se bude hodit i na polevu, která z rolek vytvoří excelentní mini zákusek ke kávě.