Tvarohový koláč s třešněmi - postup přípravy
Nechte se pohltit dokonalostí tohoto tvarohového koláče s třešněmi, jehož kombinace chutí jasně zaručuje potěšení při každém soustu. Za recept vděčíme paní Lence Sedláčkové.
Těsto
Tvarohová náplň
Dále
Do větší mísy nasypejte hladkou mouku a přidejte k ní tvaroh, cukr, špetku soli a vodu. Ručně začněte suroviny hníst, dokud se nespojí dohromady a nevznikne vám hladké těsto. Formu (průměr 28 cm) vymažte máslem, vysypejte moukou a těsto do ní přemístěte. Nechejte ho na hodinu odležet v lednici a poté ho dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct cca 10 minut.
Mezitím můžete připravit třešně a tvarohovou náplň. Třešně omyjte a vypeckujte, poté je vyskládejte na hotový korpus. Tvaroh dejte do mísy spolu s vejci, cukrem, smetanou ke šlehání a vše důkladně promíchejte. Hotovou směsí zalijte těsto s třešněmi a dejte koláč dopéct na 35 minut. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem a podávejte.